اهمیت شیر مادر

تعداد بازديد: 153
بيمارستان مادر و كودك غدير اهميت شير مادر شیر مادر بهترین غذای نوزاد است. شیر مادر ترکیبی از پروتئین، چربی، کربوهیدرات و مایعاتی است که تمام این ها برای رشد مغز و بدن لازم می باشد. شیرمادر خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کم می کند.شیرمادر از بسیاری از بیماری ها و مشکلات دوران بزرگسالی نیز جلوگیری می کند. این مشکلات و بیماری ها عبارتند از: چاقی و اضافه وزن، افزایش فشار خون، افزایش کلسترول خون، اگزما، دیابت، آسم و لوسمی (سرطان خون).شیرمادر می تواند میزان استرس و خونریزی پس از زایمان را کم کند.


چه چیزی در شير هست؟

برخی مادران در مورد نحوه شیردهی به نوزادشان تردید دارند و نمی‌دانند شیر مادر بهتر است یا شیر خشک. ممکن است ذهن شما هم در اوایل بارداری یا حتی قبل از آن درگیر نوع تغذیه فرزندتان باشد. اگر می‌خواهید درست تصمیم بگیرید بهتر است تفاوت شیر مادر با شیر خشک را بدانید.

  1.  شیر مادر: این شیر حاوی آب، چربی، پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین است. شیر مادر حاوی عوامل مهم دیگری است که در شیر خشک وجود ندارد. این شامل هورمون‌ها، آنزیم‌ها، عوامل رشد، اسیدهای چرب ضروری و عوامل ایمنی است. شیر مادر در هر بار تغذیه براساس نیاز کودک تغییر می‌کند. شیر مادر، مخصوص سیستم گوارشی نوزاد طراحی شده است. پروتئین و چربی موجود در آن به راحتی توسط بدن استفاده می‌شود و مواد مغذی به راحتی جذب می‌شوند. شیر مادر احتمال بروز عفونت‌هایی مانند گاستروانتریت، عفونت‌های قفسه سینه، عفونت‌های گوش و دستگاه ادراری را کم می‌کند. شیر مادر باعث می‌شود سیستم گوارش شما بیشتر اسیدی شود و از رشد باکتری‌های مضر جلوگیری کند و خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهد. عوامل رشد، دستگاه گوارش نابالغ نوزاد را تقویت می‌کند تا او را در برابر عفونت محافظت کند. شیرمادر همچنان حاوی آنتی بادی‌هایی است که تولید کرده‌اید و این از نوزاد شما مراقبت می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد تغذیه با شیر مادر همچنین نوزاد را در برابر برخی سرطان‌های دوران کودکی، سندرم مرگ ناگهانی نوزاد و بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند.
  2.   شیر خشک: از شیر گاو تهیه شده که برای نوزاد فرآوری شده است. شیرخشک ممکن است شامل پروتئین سویا، روغن‌های گیاهی، آنتی اکسیدان و روغن ماهی باشد. برندهای متعددی از شیر خشک و انواع مختلف آن وجود دارد. اگر از شیرخشک استفاده میکنید باید توجه داشته باشید که کدام نوع شیر برای فرزندتان بهتر است. همیشه برچسب روی شیرخشک‌ها را با دقت بخوانید. هضم شیرخشک سخت‌تر است بنابراین مدت طولانی‌تری در معده می‌ماند. نوزادان بیشتر مستعد ابتلا به یبوست با شیرخشک هستند.


اهميت شير مادر چه چیزی در شير هست؟


به طور كلي تفاوت شير مادر با شیر خشک در موارد زير خلاصه مي شود:

  1.  نوزاد، پروتئین و چربی شیر مادر را بهتر از شیر خشک هضم می کند.
  2.   ترکیبات شیر خشک تا اندازه ای شبیه ترکیبات شیر مادر است، اما مقدار مواد مغذی آن برای همه نوزادان یکسان است. در حالی که شیر هر مادری متناسب با نوزاد خودش است.
  3.   در نوزادانی که با شیشه شیر تغذیه می شوند، اسهال 3 تا 4 بار بیشتر رخ می دهد.
  4.   تحقیقاتی که به تازگی انجام شده است، نشان می دهد کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند، در دوران کودکی دچار اضافه وزن نمی شوند. در حالی که نوزاد شیر خشک خوار در کودکی 20 تا 30 درصد احتمال اضافه وزن خواهد داشت.
  5.   نوزادانی که در 3 ماه اول زندگی از شیر مادر استفاده می کنند، 34 درصد کمتر از نوزادان شیر خشک خوار احتمال ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را خواهند داشت.
  6.   نوزادان شیرمادر خوار نسبت به نوزادان شیرخشک خوار، در بزرگسالی کمتر دچار پرفشاری خون و بیماری های قلبی می شوند.



شیر مادر#بهترین غذای نوزاد#سندرم مرگ ناگهانی نوزاد#شیر خشک#تفاوت شير مادر با شیر خشک#نوزادان داراي اضافه وزن#اهمیت شیر مادر#فوايد شير مادر#اهمیت تغذیه با شیر مادر
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير