مزایای عمل لاپاراسکوپی

تعداد بازديد: 5334
بيمارستان مادر و كودك غدير مزاياي عمل لاپاراسکوپی امروز شعار عالم جراحی انجام عمل‌های بزرگ از طریق شکاف‌های کوچک است. در این راستا عمل‌های لاپاراسکوپی روز به روز جایگاه خاص خود را پیدا می‌کنند. لاپاراسکوپی که برای معاینه و بررسی اعضای شکمی و لگنی و به‌منظور تشخیص برخی بیماری‌ها به کار می‌رود، می‌تواند برای انجام جراحی نیز کاربرد داشته باشد. در حوزه طب زنان، لاپاراسکوپی کاربرد زیادی در معاینه قسمت‌های خارجی رحم، لوله‌های فالوپ و تخمدان‌ها دارد و خصوصا در موارد دردهای لگنی در جایی که با استفاده از روش‌های تصویربرداری تشخیصی (سونوگرافی و توموگرافی کامپیوتری) نتوان علت زمینه‌ای را تشخیص داد، مورد استفاده زیادی دارد.


لاپاراسکوپی چیست

لاپاراسکوپی(Laparoscopy) نوعی تکنیک برای درون‌بینی شکم (حفره صفاق) و لگن است. اغلب لاپاراسکوپی اقدامی تشخیصی است ولی گاه می‌تواند درمانی نیز باشد مانند آپاندکتومی به روش لاپاراسکوپی یا کوله‌سیستکتومی لاپاراسکوپیک. این تکنیک‌ها در سالهای اخیر به دلیل کاهش زمان بستری بیمار در بیمارستان، کاهش درد و کوچکی برش و جوشگاه عمل مورد استقبال قرار گرفته‌اند. در این روش دکتر داخل شکم را کمک یک لوله دوربین دار (بدون بازکردن شکم) مشاهده می‌کند. این لوله از طریق ایجاد یک سوراخ بسیار کوچک در ناف تحت بیهوشی عمومی وارد می‌شود. لاپاراسکوپی می‌تواند سایر علل درد قاعدگی مثل آندومتریوز یا چسبندگی‌های لگنی یا فیبروم‌ها یا کیست تخمدان و حتی حاملگی خارج رحمی را تشخیص داده و در بعضی موارد درمان کند.


انواع درمان لاپاراسکوپی

  1.  هیسترکتومی یا برداشتن رحم
  2.   برداشتن تخمدان‌ها
  3.   خارج کردن کیست تخمدان
  4.   خارج کردن فیبروم
  5.   مسدود کردن جریان خون ورودی به فیبروم
  6.   خراش (ابلاسیون) بافت آندومتر
  7.   رفع چسبندگی رحم
  8.   معکوس کردن جراحی ضدبارداری موسوم به بستن لوله‌های رحم
  9.   عمل برچ برای حل مشکل بی‌اختیاری
  10.   رفع بیرون‌زدگی به منظور درمان افتادگی رحم
  11.   لاپاراسکوپی کیسه صفرا
  12.   لاپاراسكوپي معده (جراحی اسلیو معده)
  13.   لاپاراسکوپی فتق
  14.   لاپاراسکوپی کلیه
  15.   لاپاراسکوپی آندومتریوز (یک عمل جراحی تحت بیهوشی عمومی است که در آن جراح، داخل لگن بیمار را با یک دوربین فیبر نوری خاص بررسی می‌کند. در حین این عمل هر جا که بافت غیر طبیعی شناسایی شود، از آن یک نمونه (بیوپسی) گرفته می‌شود. تشخیص آندومتریوز با روش لاپاراسکوپی، به کمک بررسی میکروسکوپی از نمونه‌های گرفته شده توسط یک آسیب­شناس (پاتولوژیست) تأیید می‌شود.)


مزایا و معایب لاپاراسکوپی

مهم‌ترین سوالی که در این زمینه برای بیماران مطرح می‌شود، مزایا و معایب استفاده از این روش است. البته نباید انتظار داشته باشیم لاپاراسکوپی بدون عارضه باشد و هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نکند، ولی در مقایسه با اعمال جراحی باز عوارض بسیار کمتری ایجاد خواهد کرد.

به عنوان مثال چسبندگی یکی از مشکلاتی است که پس از عمل جراحی باز ممکن است برای فرد ایجاد شود، اما در لاپاراسکوپی چون شکم باز نمی‌شود، در معرض هوای محیط قرار نمی‌گیرد و بافت بدن با لوازمی که هنگام عمل استفاده می‌شود تماس ندارد، چسبندگی خیلی کمتری ایجاد می‌کند.


یکی از فواید لاپاراسکوپی کوچک بودن اسکار عمل (جای زخم) است، به عنوان مثال اگر عمل جراحی بستن لوله‌های رحم به روش جراحی باز انجام شود، باید برش جراحی حداقل به اندازه هفت تا هشت سانتی‌متر ایجاد شود، اما در این روش با دو سوراخ نیم سانتی‌متری تا حداکثر یک سانتیمتری می‌توان عمل را انجام داد.

با توجه به این که در روش لاپاراسکوپی اسکار عمل کوچک‌تر از جراحی باز است، انتظار می‌رود عوارض و مشکلات پس از عمل نیز کمتر باشد. این مساله هم از نظر زیبایی به نفع بیمار است و هم به او کمک می‌کند پس از جراحی خیلی سریع‌تر به زندگی روزمره برگردد و کارهای عادی را از سر بگیرد.

احتمال عفونت نیز در این روش بسیار کمتر است. همچنین در روش جراحی باز، داخل شکم به خوبی روش لاپاراسکوپی روشن نمی‌شود و چون اعضای بدن روی هم قرار گرفته‌اند، ممکن است خیلی از بافت‌ها بخوبی دیده نشود، اما این مشکلات در لاپاراسکوپی وجود ندارد.

البته باید گفت دمیدن گاز داخل شکم که در روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود، برای برخی افراد خطرناک است، بنابراین افرادی که زمینه بیماری‌های قلبی یا تنفسی دارند، نباید از این روش استفاده کنند.


لاپاراسکوپی برای چه افرادی ممنوع است؟

با توجه به این که این روش ممکن است برای برخی افراد و به خصوص مبتلایان به بیماری‌های خاص، دردسرساز شود، باید نسبت به این مورد نیز دقت داشته باشید.

افرادی که به بیماری‌های قلبی یا بیماری‌های انسدادی ریه مبتلا هستند، نباید از این روش استفاده کنند. بنابراین لاپاراسکوپی برای افرادی که مشکل خاصی ندارند، سالم و در سنین مناسب هستند، هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی‌کند.

انجام عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی در سنین بالای 60 سال چندان مناسب نیست. البته افرادی که تصمیم می‌گیرند از این روش استفاده کنند، باید به یک پزشک متخصصی مراجعه کنند که در این زمینه تبحر و مهارت دارد.

پزشکی که عمل لاپاراسکوپی را انجام می‌دهد، حتما باید دوره‌های خاصی را گذرانده و در این زمینه مهارت کافی داشته باشد، چون این عمل بر خلاف این‌که برای بیمار راحت و به نفع اوست، برای پزشک جراح کاری نسبتا دشوار است.



لاپاراسکوپی#Laparoscopy#درمان لاپاراسکوپی#مزاياي عمل لاپاراسکوپی#درون‌بینی شکم#لاپاراسکوپی چیست#لاپاراسکوپی کیسه صفرا# لاپاراسکوپی فتق#لاپاراسکوپی کلیه#لاپاراسکوپی آندومتریوز#معایب لاپاراسکوپی
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير