لیپوساکشن

تعداد بازديد: 3104
بيمارستان مادر و كودك غدير ليپوساكشن لیپوساکشن یا لیپوپلاستی یک روش جراحی زیبایی است که با از بین بردن رسوبات چربی اضافی و بهبود خطوط بدن منجر به تغییر شکل مناطق خاصی از بدن و افزایش رضایت فرد از تناسب اندام خود می شود. لیپوساکشن با استفاده از یک لوله کوچک از جنس استیل به نام کانول انجام می شود. کانولا به یک پمپ مکش قدرتمند متصل شده و از طریق یک برش کوچک وارد پوست می شود. حذف چربی انجام شده است به عنوان کانول مکش تونل کوچک از طریق لایه های چرب ایجاد می کند.


ليپوساكشن چيست؟

چربي كشي یا ليپوساكشن (Liposuction) که چربي تراشي (liposculpture) و چربي پيرايي (lipoplasty) هم ناميده شده یکی از انواع جراحي هاي زيبايي است. در این روش جراحی، به‌وسیله یک دستگاه مکنده و یک لوله توخالی، بافت چربی را از موضع‌های گوناگون بدن (مانند شکم) بیرون می‌کشند. لیپوساکشن در واقع کشیدن چربی‌های نامطلوب توسط دستگاه مکنده از طریق سوراخ‌های کوچک و بدون برش جراحی است. در این روش چربی از محل‌های ناخواسته مثل شکم، ران، باسن، بغل پا، زانو، بازو، چانه، گونه و گردن برداشته می‌شود. لیپوساکشن را می توان در هر دو جنس مردان و زنان انجام داد. لیپوساکشن یک روش سنتی برای کاهش و حذف حجم زیادی از چربی های موضعی اضافی در نواحی مختلفی از بدن مانند ران، باسن، شکم و پهلو، بازو، زیر زانو، سینه، گونه ها، چانه و گردن و مچ پاهاست.


ليپوساكشن ليپوساكشن چيست؟


انواع لیپوساکشن

لیپوساکشن تامسنت یا با بی حسی موضعی (همراه با تزریق دارو) رایج ترین نوع عمل لیپوساکشن می باشد. در این روش، قبل از برداشتن چربی ها ابتدا مقدار زیادی از یک محلول دارویی به درون مناطقی از بدن که چربی اضافی آن باید حذف شود، تزریق می گردد. گاهی از اوقات ممکن است که حجم محلول تزریق شده بیش از سه برابر مقدار چربی هایی باشد که از آن موضع برداشته می شود.

لیپوساكشن به روش فوق مرطوب نیز روشی مشابه با لیپوساکشن تامسنت می باشد، اما تفاوتی که دارد آن است که حجم محلول تزریق شده در موضع محل عمل، کمتر از مقدار تزریق شده در روش تامسنت می باشد. اغلب لازم است که این عمل تحت شرایط بیهوشی خفیف (نوعی از بیهوشی که بیمار در زمان عمل به حالت خواب آلود است) یا بیهوشی عمومی (نوعی از بیهوشی که بیمار در زمان انجام عمل کاملاً خواب است و دردی احساس نمی کند) انجام شود.

لیپوساکشن به كمك اولتراسوند (UAL) یکی دیگر از روش های لیپوساکشن است که در آن از امواج اولتراسونیک برای شکستن سلول های چربی و تبدیل آنها به حالت مایع استفاده می شود. در مرحله بعد، این سلول ها با استفاده از مکش وکیوم از محل مورد نظر خارج می شوند.

عمل لیپوساکشن با كمك اولتراسوند را می توان به دو روش انجام داد که شامل روش خارجی (از روی سطح پوست به وسیله یک دستگاه مخصوص ساطع کننده امواج اولتراسوند) و روش داخلی (از زیر سطح پوست به وسیله یک لوله کوچک و داغ به نام کانولا) می باشد. این نوع از عمل لیپوساکشن را می توان برای حذف چربی از نواحی متراکم و فیبری بدن از قبیل بالای کمر یا سینه های بزرگ شده آقایان انجام داد.

لیپوساکشن به كمك لیزر (LAL) روشی است که در آن از انرژی امواج لیزر برای آب کردن سلول های چربی استفاده می شود. بعد از آنکه سلول های چربی به حالت آبکی تبدیل شدند، می توان آن را از طریق مکش وکیوم از موضع محل عمل خارج کرد و یا به آن اجازه داد تا خود به خود از طریق لوله های کوچکی که در این منطقه قرار داده می شود، خارج گردد.

از آنجا که لوله ای که برای عمل لیپوساکشن به كمك لیزر استفاده می شود (كانولا) کوچک تر از لوله هایی است که در روش سنتی لیپوساکشن مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین جراحان ترجیح می دهند که برای لیپوساکشن در مناطق ظریف و حساس بدن از این روش استفاده کنند. این مناطق شامل چانه، فک ها و صورت می باشد.

یکی از مزیت های دیگری که روش لیپوساکشن به کمک لیزر نسبت به سایر روش های لیپوساکشن دارد آن است که در این روش انرژی امواج لیزر باعث تحریک ساخت کلاژن در بافت ها نیز می شود. ساخته شدن کلاژن به افزایش استحکام بافت پوست و جلوگیری از افتادگی آن بعد از عمل لیپوساکشن کمک می کند. کلاژن پروتئین رشته ای شکلی است که به حفظ ساختار پوست کمک می کند.


چرا عمل لیپوساکشن انجام می‌شود؟

مهمترین هدف لیپوساکشن شکل دهی یک یا چند منطقه از بدن است نه کاهش وزن. لیپوساکشن معمولا روی مناطقی انجام می‌شود که به رژیم و ورزش پاسخ نمی‌دهد. این مناطق اغلب در بیرون ران‌ها و باسن در زنان، و کمر و پشت در مردان است. در عمل لیپوساکشن مناطقی که به صورت معمول تحت عمل قرار می‌گیرد شامل صورت، گردن، کمر، پشت، باسن، پاها، بالای بازو است.

لیپوساکشن گاهی همراه با سایر جراحی‌های زیبایی مانند برداشتن شکم (ابدومینوپلاستی)، کوچک کردن سینه، یا با کشیدن صورت همراه می‌شود.

لیپوساکشن همچنین جهت درمان بیماری‌هایی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد:
• تومور خوش خیم چربی (لیپوماس)
• بزرگی غیر طبیعی سینه در مردان (جنیکوماستیا یا سودوجنیکوماستیا)
• مشکل در متابولیسم چربی در بدن (لیپواستروفی)
• تعرق بیش از حد در زیر بغل (تعریق زیر بغل)

لیپوساکشن جهت درمان چاقی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و سلولیت یا ترک روی پوست با آن بر طرف نمی‌شود.


نوع بیهوشی جراحی لیپوساکشن

انواع مختلفی از روش‌های بیهوشی در لیپوساکشن به کار می‌رود. اگر قرار است که لیپوساکشن به صورت محدود و با حجم کم انجام شود، بیحسی موضعی کفایت میکند، اما در صورت تمایل بیمار، به صورت همزمان از دارو‌های آرام بخش و خواب آور نیز استفاده میشود. در برخی موارد خصوصا با حجم‌های بالا‌ی لیپوساکشن، بیهوشی عمومی کاربرد دارد.


مزایای لیپوساکشن

1. سریع و مؤثر
در مقایسه با انواع دیگر کاهش وزن، لیپوساکشن سریع ترین و نمایشی ترین نتیجه را دارد. این عمل جراحی به نسبت ورزش و رژیم غذایی نتایج قابل مشاهده ی سریع تر و ضمانت شده دارد.

2. حذف چربی از نقاط دشوار
لیپوساکشن بهترین گزینه برای کاهش وزن از نقاطی است که توسط روش های دیگر با پیچدگی بیشتری آب می شوند. نقاطی همانند سینه و بخش های زیرین چانه.

3. دوره ی استراحت کوتاه
اگرچه لیپوساکشن یک عمل جراحی است، اما عملی نیست که نیاز به دوره ی نقاهت طولانی مدت داشته باشد. در یک دوره ی زمانی کوتاه، افرادی که تحت این عمل جراحی بوده اند می توانند حرکت کرده و فعالیت های روزمره شان را انجام دهند.

4. سلامت کلی
پس از انجام این عمل جراحی، سلامت کلی بدن به طور قابل توجهی بهبود پیدا خواهد کرد و در سطح کلسترول و فشار خون تغییرات مثبتی رخ خواهد داد.

5. انگیزه
از آنجایی که نتیجه ی این عمل جراحی سریع بوقوع می پیوندد، اغلب افراد برای حفظ وزن جدیدشان، و اجرای یک برنامه ی غذایی و ورزشی مستمر بیشتر انگیزه پیدا خواهند کرد.

6. بیماری های چاقی
بیماری های مرتبط با چاقی، مانند درد مفاصل، دیابت و وقفه ی تنفسی هنگام خواب معمولاً پس از از بین رفتن چربی در این عمل جراحی بهبود چشمگیری خواهند داشت.


چه افرادی نباید لیپوساکشن انجام دهند؟

قبل از اقدام به عمل جراحی لیپوساکشن باید وجود چند بیماری خاص در فرد مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد و یا در صورتی که به این بیماری ها مبتلا باشد، بیماری او تحت کنترل درآید.
  1.  فشار خون بالا
  2.   واکنش های آلرژی نسبت به داروها
  3.   بیماری های ریوی (تنگی نفس و وجود پاکت های هوا در جریان خون)
  4.   آلرژی ها (نسبت به آنتی بیوتیک ها، آسم و داروهای مورد استفاده در جراحی)
  5.   سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی و اعتیاد به مواد مخدر


لیپوساکشن برای افرادی با شرایط زیر توصیه نمی شود

  1.  جریان خون محدود
  2.   ابتلا به بیماری های قلبی عروقی
  3.   دیابت
  4.   ضعیف بودن سیستم ایمنی


عوارض ليپوساكشن

تصمیم گیری درباره ی انجام هر گونه عمل جراحی زیبایی از جمله لیپوساکشن بسیار شخصی است. هر فرد باید با در نظر گرفتن خطرات و عوارض احتمالی و آگاهی و درک صحیح این روش را انتخاب کند. زیرا برای تکمیل پرونده پزشکی فرد قبل از عمل از او فرم رضایت نامه ای مبنی بر آگاهی او از خطرات احتمالی و پذیرش ریسک عمل گرفته می شود.
  1.  مرگ و میر
  2.   سلولیت شدید عفونی
  3.   خونریزی
  4.   عفونت: هرگاه که پوست بدن بریده یا سوراخ می‌شود باکتری می‌تواند به بدن نفوذ کند و عفونت بوجودآورد. سوراخ‌های زیاد زخم برای وارد کردن دستگاه در حین چربی کشی به وجود می‌آیند.
  5.   آسیب‌های پوستی
  6.   نکروز پوست
  7.   سوراخ شدگی اندام‌های داخلی
  8.   ایجاد نقوش برجسته در روی پوست
  9.   ترومبو آمبولیسم
  10.   سوختگی به وسیلهٔ دستگاه لیپوساکشن
  11.   سمی بودن لیدوکائین
  12.   بهم‌خوردن تعادل مایعات بدن
  13.   شل شدن پوست که بعد از چند هفته کم‌کم بهبود می‌یابد
  14.   در بعضی افراد ناهمواری‌های پوستی ایجاد خواهد شد


آیا عمل لیپوساکشن باعث کاهش وزن می شود؟

عمل لیپوساکشن هرگز باعث کاهش وزن در افراد نمی شود و فقط باعث کم کرد سایز بدن می شود، بنابراین برای کسانی که چاق هستند و وزن بالای 100 کیلو گرم دارند اصلا توصیه نمی شود به خاطر اینکه هرگز به وزن ایده آل و اندام مناسب نمی رسند. این عمل بیشتر برای کسانی که وزن مناسب دارند ولی در بعضی از قسمت های بدنشان توده های چربی به وجود آمده است که با ورزش و رژیم غذایی از بین نمی رود، مناسب است. ولی باز هم پزشکان توصیه می کنند که تا حد امکان از این عمل جراحی برای شکل دادن بدنتان استفاده نکنید زیرا که عوارض بسیار زیادی مخصوصا برای کسانی که پوستشان شل می باشد، دارد.


آیا چربی مجددا بعد از لیپوساکشن باز می گردد؟

تعداد سلولهای چربی ثابت است و بعد از لیپوساکشن سلولهای برداشته شده جایگزین نمی شوند، ولی در صورت عدم رعایت رژیم غذایی ،سلولهای باقی مانده چربی اضافی را در خود ذخیره کرده و متورم میشوند. اما در هر صورت چاق شدن مجدد فرد به شکی متناسب و در تمام سطح بدن رخ میدهد.



لیپوساکشن#لیپوپلاستی#چربي كشي#چربي تراشي#چربي پيرايي#Liposuction#liposculpture#lipoplasty#جراحي هاي زيبايي#لیپوساکشن تامسنت#هدف لیپوساکشن#مزایای لیپوساکشن
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير