سرطان تخمدان

تعداد بازديد: 2344
بيمارستان مادر و كودك غدير سرطان تخمدان سرطان تخمدان یکی از کابوس‌های زنان در سراسر جهان است. آخرین آمارها نشان می‌دهد این سرطان پنجمین سرطان شایع زنان در سراسر جهان است. در آمریکای‌شمالی حدود 23هزار زن مبتلا به سرطان تخمدان زندگی می‌کنند که در مراحل مختلف درمان هستند. برخی آمارها نشان می‌دهد در برخی نقاط جهان از جمله در آسیای جنوب‌شرقی یک زن از هر 30 زن در دوره زندگی‌اش به این سرطان مبتلا می‌شود اما آمار سازمان بهداشت جهانی نشانگر این است که یک زن از بین هر 55 زن در جهان مبتلا به این بیماری در مقطعی از زندگی‌اش می‌شود. به طور معمول این سرطان بیماری‌ای است که زنان بالای 50 سال را درگیر می‌کند.


سرطان تخمدان چیست

سرطان تخمدان (ovarian cancer) نوعی از سرطان است که از تخمدان شروع می‌شود. این بیماری منجر به ایجاد سلول‌های غیرعادی می‌شود که توانایی حمله یا گسترش به دیگر بخش‌های بدن را دارند. ممکن است در آغاز این فرایند علائم مبهم یا غیرآشکار باشند، اما با پیشرفت سرطان احتمال بروز علائم بیشتر شود.


علائم سرطان تخمدان

علائم می‌توانند شامل نفخ، درد لگن، تورم شکم، و دیگر علائم باشند. نواحی که احتمال گسترش سرطان به آن‌ها وجود دارد شامل این موارد هستند: دیواره شکم، غدد لنفاوی، ریه‌ها، و کبد. این علائم ممکن است بر اثر بیماری‌های مختلف دیگری باشد که در این صورت به درمان ساده واکنش نشان می‌دهند و یا خود به خود از بین می‌روند. با این حال، در صورتی که این علائم به‌صورت ناگهانی رخ دادند و با توجه به نوع درمان کم و بیش به شکل روزانه تداوم یابند، فرد باید به پزشک مراجعه کند.

به طور كلي علائمی كه می‌توان آنها را علائم احتمالی سرطان تخمدان دانست عبارتند از:
  1.  علائمي كه نسبت به درمان اولیه واکنش نشان نمی دهد، برای مثال درد کمری که با استراحت و یا سایر درمان ها رفع نمی شود، یا سوء هاضمه‌ای که با تغییر در رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی بهبود پیدا نمی کند.
  2.   علائمي كه بیش از 2 هفته طول می کشد
  3.   علائمي كه چند بار در ماه رخ می دهد
  4.   افزایش ناگهانی سایز شكم و علائم شبیه به نفخ شكم
  5.   درد دائمی و گنگ در ناحیه شكم و زیر شكم
  6.   سیر شدن پس از خوردن مقدار بسیار كم غذا
  7.   مشكل در بلع غذا
  8.   علائم ادراری از جمله احساس فوریت و تكرر ادرار
  9.   تغییر در شیوه معمول دفع
  10.   درد پشت به همراه احساس خستگی عمومی


سرطان تخمدان علائم سرطان تخمدان
در مورد همه سرطان‌ها باید علائم اولیه و نشانه‌های اولیه بیماری را شناخت تا بتوان در صورت ابتلا به آن سرطان، تشخیص زودرس و درمان كامل‌تری داشت. در مورد سرطان تخمدان هم علائم هشداردهنده‌ای وجود دارد كه باید آنها را بشناسید.

دكتر ژانت موسلین، پزشك متخصص زنان در بیمارستان شیكاگو سنتر می‌گوید: «یك نكته بسیار مهم در مورد علائم سرطان تخمدان وجود دارد، آن هم این است كه اگر زنی علائمی مشابه بیماری سندرم روده تحریك‌پذیر TBS را برای اولین‌بار در سن بالاتر از 50 سال تجربه كند باید به احتمال ابتلا به سرطان تخمدان هم فكر كند و از این لحاظ هم مورد بررسی پزشكان متخصص قرار بگیرد.»


عوامل خطر سرطان تخمدان

عوامل خطر که ممکن است ریسک برخی افراد در ابتلا به سرطان تخمدان را بالا ببرند، شامل موارد زیر است:
  1.  سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان‌های تخمدان، سینه و یا رحم
  2.   داشتن ژن BRCA1 و BRCA2
  3.   داشتن سندرم لینچ
  4.   هرگز باردار نبودن
  5.   چاقی
  6.   برخی از داروهای باروری و هورمونی
  7.   اندومتریوز
  8.   سن، در بیشتر موارد بیماری بعد از یائسگی رخ می‌دهد


سرطان تخمدان عوامل خطر سرطان تخمدان


درمان سرطان تخمدان

افراد باسابقه خانوادگی ابتلا به سرطان‌های اندام تولید مثل یا دستگاه گوارش باید با پزشک خود و یا متخصص زنان مشورت كنند تا مطمئن شوند که آیا حامل ژن‌های خاص جهش یافته که ریسک ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهد هستند یا خیر.

درمان اصلی سرطان تخمدان جراحی است البته جراحی برای برداشتن كانسر یا تخمدان‌ها ممكن است با درمان تكمیلی به صورت رادیوتراپی همراه شود. اگر پزشكان به باقی ماندن سلول‌های سرطانی در محل یا مجاورت آن شك داشته باشند برای بیمار درخواست رادیوتراپی می‌كنند.

گاهی هم ممكن است پزشكان برای بیمار درخواست شیمی‌درمانی كنند كه شیمی‌درمانی یا از راه تجویز دهانی یا به‌وسیله تزریق وریدی یا از راه گذاشتن لوله كوچكی در شكم فرد بیمار انجام می‌شود.

یكی از نكات اصلی در انتخاب شیوه درمان تمایل بیمار به داشتن فرزند پس از بیماری است. در صورتی كه فرد بخواهد صاحب فرزند شود پزشكان باید به احتمال درمان او بدون برداشتن تخمدان‌هایش فكر كنند البته عامل اصلی در تصمیم‌گیری در این مورد مرحله و میزان پیشرفت سرطان است. در واقع در زنان جوانی كه در مرحله ابتدایی سرطانشان تشخیص داده شده‌ است می‌توان با حفظ تخمدان به خارج كردن سرطان فكر كرد. پس از جراحی برداشتن سرطان تخمدان فرد ممكن است همچنان احساس درد شكمی داشته باشد كه برای او به مدت چند هفته داروهای مسكن تجویز می‌شود. احساس برگشتن به حالت طبیعی و وضعیت طبیعی بدن ممكن است تا چند هفته پس از انجام این جراحی وجود نداشته باشد.



سرطان تخمدان#سرطان شایع زنان#علائم سرطان تخمدان#سندرم روده تحریك‌پذیر#خطر سرطان تخمدان#اندومتریوز#درمان سرطان تخمدان#ovarian cancer
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير