زایمان فیزیولوژیک

تعداد بازديد: 3827
بيمارستان مادر و كودك غدير زايمان فيزيولوژيك بارداری و زایمان دو پدیده زیبا و شگفت انگیز خلقتند . بر همین اساس همواره علوم پزشکی ، روانشناسی ، جامعه شناسی و دیگر علوم مرتبط، آن را مورد بررسی قرار داده اند که این فعالیت های علمی با هدف ارتقاء سلامت مادر و جنین و در نتیجه کل جامعه انجام می شود. مادر باردار، فرد سالمی است که در یکی از ارزشمندترین و حساس ترین مراحل زندگی خود یعنی بارداری و زایمان به بیمارستان یا مراکز درمانی مراجعه می کند و انتظار می رود که این فرد با سلامتي کامل از این مراکز ترخيص شود.


زایمان فیزیولوژیک چیست؟

به طور كلي چهار هورمون اصلي در زایمان نقش دارند که عبارتند از: اکسي توسین (هورمون عشق)، اندورفین (هورمون خشنودي و برتري)، اپي نفرین، نوراپي نفرین (هورمون تهیج و برانگیختن) ، پرولاكتين (هورمون مادري).

چهار هورمون ذكر شده، با هم سمفونی زیبایی را در بدن اجرا می کنند. این سیستم در بدن همه پستانداران وجود دارد و به عنوان سیستم لیمیک یا مرکز عاطفی مغز شناخته شده است که در قسمت میانی مغز قرار دارد. برای این که روند زایمان بتواند با بیشترین پتانسیل خود به پیش برود، این قسمت از مغز باید بر قسمت منطقی مغز تقدم یابد .

زایمان یک روند طبیعی است و بدن زن با این فرآیند سازگار است. همانگونه که عمل لقاح و رشد و نمو جنین در بدن مادر معجزه است، عمل زایمان و به دنیا آمدن این موجود کوچک نیز اعجاز دیگری است. بدن یک زن برای عمل زایمان بسیار دقیق طراحی شده است. دستگاه های مختلف بدن آن چنان با یکدیگر در تعامل و همکاری هستند که حیرت انگیز است. زایمان فیزیولوژیک یعنی طی شدن روند طبیعی زایمان، بدون هر گونه دخالت دارویی و پزشکی.
زایمان طبیعی و زایمان فیزیولوژیک هر دو زایمان واژینال است، با این تفاوت که در زایمان فیزیولوژیک پزشک هیچ دخالتی در روند زایمان نخواهد داشت.زمانی که مادر باردار برای زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کند، پزشک ممکن است بر اساس دلایل مختلف، با تزریق آمپول فشار یا درد، دردهای زایمان طبیعی را القا یا تشدید کند. در زایمان طبیعی می‌توان از روش‌های کاهش درد زایمان هم استفاده کرد. زایمان در آب نیز یکی از انواع زایمان فیزیولوژیک است.


زايمان فيزيولوژيك براي چه كساني مناسب است؟

زایمان فیزیولوژیک مخصوص افرادی است که هیچ مشکل و بیماری خاصی ندارند و تمامی روند بارداری آنها طبیعی بوده است. همچنین در طول بارداری با تغذیۀ مناسب و ورزش کردن، بدن خود را برای زایمان آماده کرده‌اند.

در زایمان فیزیولوژیک مادر پیش از زایمان، در كلاس هاي آمادگی برای زایمان شرکت میکند و با روشهای مختلف زایمان آشنا میشود، آزادانه مجاز به انتخاب شیوه زایمانی است و در این روش مادر، درصورت تمایل با همراه به اتاق زایمان وارد میشود. خانم باردار با دردهای كاملا طبیعی خود مراجعه میکند و پرونده بستری در بلوک زایمان تشکیل می دهد. اما دیگر از وصل کردن سرم و خوابیدن روی تخت و غذا نخوردن و ...خبری نیست!در روند زایمان فیزیولوژیک همراه زن باردار کنار اوست و مادر اجازه راه رفتن، حرکت کردن، خوردن و نوشیدن را دارد و زایمان در فضا و اتاقی انجام می شود که مادر احساس خوشایندی دارد و درتمام مراحل آزادی عمل دارد.

برای برقراری این وضعیت باید محیط و فضایی آرام و خصوصی با نور مالیم و کم صدا فراهم بیاوریم و هیچ انتظار منطقی از زن زائو نداشته باشیم. در چنین فضایی زن به طور ذاتی شروع به حرکت کرده، به گونه ای نفس می کشد و وضعیتی به خود می گیرد که زایمان را راحت تر می سازد.

لذا بارداری و زایمان به صورت فیزیولوژیک همراه با سایر عملکردهای فیزیولوژیک بدن مانند تنفس، خوردن و هضم غذا، جریان یافتن خون در عروق، بلوغ و سایر اعمال دیگر با بشر متولد می شود و در حقیقت جزء خمیره ذاتی انسان است و همچنان که اعمال داخلی بدن مانند بلوغ در افراد مختلف، متفاوت است مسلماً روند زایمان در افراد، تابع همین اختلافات است.



زایمان فیزیولوژیک#زایمان فیزیولوژیک چیست#زن باردار#بارداری#زايمان#مادر باردار#اکسي توسین#اپي نفرین#هورمون مادري
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير