تغذیه دانش آموزان

تعداد بازديد: 106
بيمارستان مادر و كودك غدير تغذيه دانش آموزان دوران تحصیل دانش آموزان یکی از حساس ترین دوره ها چه از لحاظ رشد شخصیتی و چه از لحاظ رشد جسمانی می باشد. بنابراین تغذیه ی دانش آموز باید به طوری باشد که از تمام جهات نیاز های او را برطرف سازد... به طور کلی برنامه غذایی در زمان مدرسه و خارج از مدرسه تفاوت چندانی ندارد فقط موضوع این است که در این دوره کودکان و دانش آموزان بیشتر به مصرف غذاهای فرآوری شده یا غذاهای فست فودی روی آورده اند. با این حال اگر فردی به عنوان یک محصل یا یک دانشجو می خواهد از حداکثر پتانسیل ذهنی و جسمی خود استفاده کند باید تمام موادمغذی شامل املاح و ویتامین ها و موادمغذی ماکرو و میکرو برای هر فردی به طور متعادل و با توجه به مقدار نیاز فرد به بدن او برسد.


اهميت صبحانه

صبحانه در افزايش تمركز و حافظه وانش اموزان نقش بسيار موثري دارد.


انواع صبحانه

  1.  نان و پنير و خيار
  2.   نان وپنير وگردو
  3.   تخم مرغ آب پز
  4.   غلات صبحانه
  5.   نان همراه كره و مربا يا كره و عسل
  6.   همراه با يك ليوان شير


تغذيه دانش آموزان انواع صبحانه


فوايد ميان وعده مناسب دانش آموزان :

  1.  انرژي لازم را براي فعاليت روزانه ومطالعه تامين مي كند.
  2.   عادات غذايي درست را پايه ريزي مي كند
  3.   از بيماريهاي مزمن مانند بيماريهاي قلبي ،سرطان ،ديابت ،فشار خون بالا وچاقي جلوگيري مي كند.


انواع ميان وعده هاي سالم

آب ميوه هاي موجود در بازار به علت شكر زياد و افزودني ها توصيه نمي شود.
  1.  انواع سبزيجات شامل هويج كوچك يا خلالي شده ،خيار ،ساقه كرفس ،نخودفرنگي ،لوبيا سبز ،سيب زميني آب پز
  2.   سالاد سبزيجات
  3.   نان وغلات (غلات صبحانه, نان سنگك, ماكاروني سبوس دار)
  4.   لبنيات كم چرب مثل پنير ، ماست ،شير ،كشك ،دوغ. لبنيات منابع خوب كلسيم هستند. از لبنيات پر چرب استفاده نشود.
  5.   مغزها مانند بادام زميني ،پسته ،بادام ،فندق. يك مشت از هر كدام براي ميان وعده بسيار مناسب است. بهتر است از مغز هاي شور استفاده نشود. دانش اموزان داراي اضافه وزن وچاق در مصرف مغزها احتياط كنند.
  6.   نوشيدني هاي سالم مانند آب. به جاي شير كاكائو ، شير قهوه ،شير توت فرنگي ، شير موز به علت اضافه شدن شكر بهتر است از شير ساده كم چرب به عنوان نوشيدني استفاده شود.
هرگز از ساندويچ هاي آماده (ساندويچ كتلت ،هات داگ )‌استفاده نشود. تعداد دفعات استفاده از انواع بيسكوئيت ،آبميوه صنعتي ، شكلات ،آبنبات در هفته كاهش دهيد.


فهرست مواد غذايي قابل عرضه در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس



تغذيه دانش آموزان فهرست مواد غذايي قابل عرضه در پايگاههاي تغذيه سالم مدارس


مواد غذايي غير مجاز در بوفه هاي مدارس

  1.  انواع پفك
  2.   انواع يخمك
  3.   نوشابه هاي گاز دار
  4.   آدامس
  5.   سوسيس وكالباس
  6.   سالاد اولويه
  7.   چيپس
  8.   انواع لواشك ،آلوو آلوچه فاقد شرايط بهداشتي
  9.   آبنباتهايي كه به سطح دندان مي چسبد


تغذيه دانش آموزان مواد غذايي غير مجاز در بوفه هاي مدارس



 

.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير