سلول های بنیادی

تعداد بازديد: 7068
بيمارستان مادر و كودك غدير سلول های بنیادی ساییدگی مفصل زانو به دنبال تروما، بیماری های دژنراتیو یا بیماری های وابسته به سن، يكی از بيماری‌های شايع در ارتوپدی است كه علت اصلی آن تخريب بافت مفصلی به دليل فشارهای وارد شده و يا تروما در ناحيه مفصل است. این بیماری از حیث درمان بحث برانگیز بوده است چرا که پتانسیل ترمیمی غضروف مفاصل محدود می باشد. سلول‌های بنيادی با دو ويژگی تکثیر و توانايی تمايز به سلول‌های غضروفی می تواند به بهبود علائم اين بيماران كمک نمايد. بر همین اساس در مرکز سلول درمانی برای بیمارانی که شرایط دریافت درمان را داشته باشند این خدمت ارایه می‌گردد. در این روش ابتدا یک نمونه از مغز استخوان گرفته شده و سلول های بنیادی برگرفته از مغز استخوان / و یا سلول‌های بنیادی مزانشیمی کشت شده در مفصل بیمار تزریق می‌گردد.


سلول های بنیادی


تعريف سلول هاي بنيادي

سلول های بنیادی سلول های اولیه ای هستند که توانایی تمایز به انواع سلول ها را دارا می باشند و شامل سلول های بنیادی جنینی، سلول های بنیادی بالغین و سلول های بنیادی خون بند ناف می گردند. این سلولهاقدرت تقسیم و بازسازی خود و تبدیل به سلولهای تخصصی مانند نرون، کندروسیت، هپاتوسیت و استئوبالست را دارند لذا می توانند در آینده جهت درمان بیماری های مختلف مانند دیابت، آرتروز و ضایعات نخاعی مورد استفاده قرار گیرند. ولی مشکالت پاسخ ایمنی میزبان، ایجاد سرطان و عفونت وجود دارد که باید برطرف شود.
در واقع سلول های بنیادی دو خصوصیت کلیدی دارند که آن ها را از سایر سلول ها متمایز می‌کند.
  1.  خودنوزایی (self-renewal)
  2.   تمایز (differentiation)


خودنوزایی

خودنوزایی به این معنی است که سلول بنیادی قادر است خود را برای مدت طولانی بازتولید کند. این جمله بدان معنا است که این سلول ها توانایی تکثیر و تقسیم مداوم داشته و از این نظر محدودیتی ندارند. لازم به ذکر است در برخی از اندامها، مانند روده و مغز استخوان، سلول های بنیادی به طور مرتب برای اصلاح و جایگزینی بافت‌های فرسوده یا آسیب دیده تقسیم می‌شوند اما در سایر اندام‌ها، مانند پانکراس و قلب، سلول های بنیادی فقط تحت شرایط خاص تقسیم می‌شوند.


تمایز

داشتن این خصوصیت در سلول بنیادی آن را قادر می‌سازد که تحت شرایط ویژه در بدن یا محیط آزمایشگاهی به سلول هایی تمایز یافته با عملکرد اختصاصی تبدیل شوند. سلول های بنیادی به دلایل بسیاری برای موجودات زنده اهمیت دارند.
به طور کلی سلول‌ های بنیادی را بر اساس خصوصیات و ویژگی‌ها به سه دسته تقسیم می‌کنند:
  1.  سلول‌های بنیادی جنینی
  2.   سلول‌های بنیادی بالغ
  3.   سلول‌های بنیادی بند ناف
در جنین ۳ تا ۵ روزه که بلاستوسیست (Blastocystis) نامیده می‌شود، سلول های داخلی باعث ایجاد کل بدن موجود زنده، ازجمله همه انواع سلول های تخصصی و اندام‌های مختلف مانند قلب، ریه، پوست، اسپرم، زیگوت و دیگر بافت‌ها می‌شوند.


مركز سلول هاي بنيادي بيمارستان مادر و كودك غدير

اين مركز فعالیت خودرا در سه بخش پژوهشی ،آموزشی و بالینی ارائه میدهد.


سلول های بنیادی مركز سلول هاي  بنيادي بيمارستان مادر و كودك غدير



اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير