بالا آوردن شیر در نوزادان

تعداد بازديد: 19165
بيمارستان مادر و كودك غدير بالا آوردن شير در نوزادان نوزادان بعد از تولد در حال یادگیری شیر خوردن هستند و همین موضوع ممکن است باعث برگرداندن شیر خورده‌شده توسط آنها شود. لازم است بدانید که تنها کودک شما با این اتفاق مواجه نیست و نیمی از نوزادان به ‌طور منظم استفراغ خفیف نوزادی دارند و زمان اوج استفراغ کودک در سن چهار ماهگی است. همچنین بدانید که ریفلاکس طبیعی با ریفلاکس غیرطبیعی یا همان GERD فرق دارد.در بعضی از نوزادان، دریچه (اسفنکتر) انتهای مری دچار نارسایی می‌شود. در حالت معمولی این دریچه بسته می‌شود و به محض ورود غذا به مری این دریچه باز می‌شود و به این ترتیب هنگام خوابیدن یا خم شدن، بسته شدن این دریچه مانع از بازگشت اسید معده و همچنین غذای موجود در معده به مری می‌شود.


دلایل استفراغ نوزادي

هنگامی که نوزاد شما هوا را همراه با شیر مادر یا شیر خشک می‌بلعد، هوا در مایعی که می‌خورد گیر می‌افتد. این هوا مجبور است برای خروج بالا بیاید و هنگامی که این اتفاق می‌افتد، مقداری از مایع نیز همراه آن و از طریق دهان یا بینی بالا می‌آید که به شکل استفراغی خفیف دیده می‌شود. همچنین نوزادان در مقایسه با اندازۀ بدن خود، شیر زیادی می‌نوشند و برخی از آنها واقعاً شیر خوردن را دوست دارند و از آن لذت می‌برند، بنابراین آنها گاهی لبریز می‌شوند و در نتیجه استفراغ می‌کنند. دستگاه گوارش نوزاد نیز به طور کامل رشد نیافته است و عضلات پایین مری نوزاد که کنترل ورود و خروج شیر را بر عهده دارد، ممکن است هنوز هم در حال هماهنگ شدن با سرعت این فرایند باشد، پس جای تعجب نیست که کودک شما استفراغ می‌کند.

اگر نوزاد همیشه شیر را بر می‌گرداند، برای درمان او با متخصص اطفال مشورت کنید. انتخاب روش درمان به علت بیماری بستگی دارد. برخی از روش‌های غذا دادن ممکن است در رفع مشکل کمک کنند. در برخی موارد، متخصص اطفال داروهایی برای درمان رفلاکس تجویز می‌کند.


عوامل خطرساز

برخی از علائم و نشانه‌های موجود بیانگر این است که مشکل نوزاد چیزی بیش از یک بالا آوردن معمولی است. اگر نوزاد علائم زیر را داشت به یک متخصص اطفال مراجعه کنید:
  1.  عدم افزایش وزن
  2.   بالا آوردن با فشار
  3.   بالا آوردن مایع زرد یا سبز رنگ
  4.   وجود خون یا موادی شبیه دانه‌های قهوه در استفراغ نوزاد
  5.   امتناع از غذا خوردن
  6.   وجود خون در مدفوع نوزاد
  7.   مشکل تنفسی یا دیگر علائم بیماری
  8.   بالا آوردن در سن شش ماهگی یا سنین بالاتر


راهکارهایی برای کاهش استفراغ نوزادی

  1.  به وضعیت شیردهی توجه کنید: هنگامی که به نوزاد شیر می‌دهید، پشت او را در یک وضعیف نسبتاً عمودی نگه دارید. تغذیهٔ نوزاد در حالت خمیده مثل وقتی در آغوش شما جمع شده یا در صندلی ماشین کودک نشسته‌ است، مسیر مستقیمی برای عبور شیر خشک یا شیر مادر فراهم نمی‌کند. همچنین از وضعیت قرارگیری برای شیر دادن به نوزاد در حالت کاملاً خوابیده یا درحالی‌که هیچ چیزی زیر سر نوزاد نیست تا مانع از برگشتن شیر به دهانش شود، جداً خودداری کنید.
  2.   به نوزاد در فضایی آرام شیر بدهید: سروصدا و دیگر دلایل حواس‌پرتی‌ را به حداقل برسانید و سعی کنید کودک را خیلی گرسنه نگه ندارید. اگر حواس کودک پرت یا هراسان و وحشت‌زده باشد، احتمال بیشتری دارد که همراه با شیر مادر یا شیر خشک، هوای بیشتری را ببلعد.
  3.   سوراخ سرشیشه را بررسی کنید: اگر نوزاد در حال خوردن شیر از شیشه‌شیر است، دقت کنید که سوراخ نوک پستانک سرشیشه خیلی کوچک نباشد، زیرا این اتفاق کودک را خسته خواهد کرد و باعث بلعیدن بیشتر هوا می‌شود. از سوی دیگر، اگر سوراخ خیلی بزرگ باشد باعث قورت دادن جرعه‌های بزرگ و عق زدن می‌شود، زیرا شیر با سرعت زیادی وارد دهانش خواهد شد.
  4.   نوزاد را آروغ بدهید: بعد از هر وعده تغذیه، کودک خود را آروغ بدهید. درواقع، اگر کودک در حین تغذیه خودبه‌خود مکث می‌کند، می‌توانید از این فرصت برای آروغ گرفتن از نوزاد قبل از ادامۀ تغذیه استفاده کنید. به این ترتیب، اگر هر گونه هوایی در معده وجود داشته باشد، قبل از اینکه غذای بیشتری روی آن قرار گیرد، از معده خارج می‌شود. اگر در چند دقیقه نتواستید از او آروغ بگیرید، نگران نباشید. احتمالاً کودک شما به زمان بیشتری برای آروغ زدن نیاز دارد.
  5.   از فشار به شکم نوزاد خودداری کنید: مطمئن شوید که لباس و پوشک کودکتان بیش از حد تنگ نیست و وقتی نوزاد را آروغ می‌دهید، شکم او را تحت فشار قرار ندهید. سعی کنید از سفر با خودرو بلافاصله بعد از شیر خوردن نوزاد نیز خودداری کنید، زیرا خمیده شدن در صندلی ماشین می‌تواند روی معدۀ کودک فشار وارد کند.
  6.   بعد از تغذیه، نوزاد را سریع نخوابانید: کودک را بعد از شیردهی، خیلی محکم به خودتان نچسبانید و سعی کنید به مدت نیم ساعت یا بیشتر او را در حالت کمی مایل به عمود نگه دارید. می‌توانید او را در آغوش بگیرید، او را در یک آغوشی نوزاد بگذارید یا اگر کودکتان به اندازۀ کافی بزرگ شده است، با استفاده از چند بالش او را در کنار خود در حالت مایل نگه دارید. اگر کودک شما بیشتر در خواب استفراغ می‌کند، یادتان باشد از پزشکش راهنمایی بخواهید و هرگز از بالش در زیر سر یا اطراف نوزاد و کودکتان استفاده نکنید.
  7.   به او بیش از حد شیر ندهید: اگر به نظر می‌رسد که کودک شما پس از هر بار تغذیه به میزان قابل ‌توجهی استفراغ می‌کند، ممکن است ناشی از خوردن شیر زیاد باشد. می‌توانید برای فهمیدن این موضوع، شیر کمتری به او بدهید و نتیجه را ببینید.
  8.   حساسیت غذایی را بررسی کنید: اگر نوزاد را با شیر مادر تغذیه می‌کنید، از پزشک خود در مورد مواد غذایی مشکل‌ساز مصرفی شما که ممکن است باعث استفراغ بیشتر نوزاد شود سؤال کنید، زیرا گاهی شیر گاوی که خودتان می‌نوشید باعث این اتفاق است.



بالا آوردن شیر در نوزادان#برگرداندن شیر در نوزادان#دلایل استفراغ نوزادي#ریفلاکس غیرطبیعی#رفلاکس در نوزادان#رفلاکس معده
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير