سلولیت یکی از مشکلات زیبایی

تعداد بازديد: 3144
بيمارستان مادر و كودك غدير سلولیت یکی از مشکلات زیبایی سلولیت به صورت ناهمواری هایی در سطح بدن و بیشتر در قسمت هایی مانند کشاله های ران، شکم و باسن دیده می شود. بیشتر در بین زنان شایع است و تقریبا بین ۸۵ تا ۹۸ درصد زنان در سراسر دنیا با هر نژاد و رنگی از رسوب ناخواسته‌ این چربی‌ها شکایت دارند. علت ابتلا به سلولیت هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما به احتمال زیاد به دلیل ترکیبی از عوامل مختلف می باشد. اگرچه سلولیت تهدیدی برای سلامتی نیست و عوارضی برای بدن ندارد، اما به دلیل ظاهر بدي که ایجاد می نماید، یکی از مشکلات زیبایی در زنان محسوب مي شود.


سلوليت چيست؟

تجمع بافت چربی در ناحیه‌ای از بدن را چاقی موضعی یا به عبارت دیگر سلولیت (Cellulitis) می‌نامند. سلولیت اصطلاحی است که برای مشخص کردن توده‌هایی از چربی که معمولاً در باسن، ران و قسمت تحتانی بدن زنان می‌باشد، به کار برده می‌شود. چربی "سلولیت" از نظر فیزیولوژیک مشابه چربی طبیعی بدن است. این تجمع چربی معمولاً به صورت فرورفتگی‌هایی روی پوست نواحی خاصی از بدن مانند بین زانو و استخوان مفصل ران و بین ران و کفل ظاهر می‌شود.


دلایل و علل ایجاد سلولیت

دلایل بسیاری برای سلولیت وجود دارد، مثل عوامل هورمونی، ژنتیک و سن. همچنین باید مراقب غذاهایی باشید که موجب سلولیت می شوند. اگرچه درمان های متعددی برای سلولیت وجود دارند، اما اثرها عمدتاً موقتی هستند.سلولیت نیز به عنوان پوست پرتقال، آسیب تگرگی، پوست پنیر کوتاژ و عارضه تشک معروف است. اگر چه این می تواند هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار دهد، اما در زنان بیشتر رخ می دهد، به دلیل توزیع متفاوت ماهیچه، چربی و بافت ارتباطی.

علت سلولیت به وضوح مشخص نیست، اما این شرایط پوستی به عنوان نتیجه برهمکنش میان بافت پیوندی رخ می دهد که زیر سطح پوست و لایه چربی که در زیر آن قرار دارد، باقی می ماند. سبک زندگی ناسالم، به خصوص مواد غذایی، تاثیر بزرگی بر توسعه سلولیت دارد.


سلولیت یکی از مشکلات زیبایی دلایل و علل ایجاد سلولیت
پدیده سلولیت در زنان رایج تر است و به نظر می‌آید که هورمون زنانهٔ استروژن باعث می‌شود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندام تحتانی (ران‌ها و باسن: جایی که " سلولیت " بیشترین بروز خود را دارد)، جمع شوند. اگر چه تئوری‌هایی مطرح می‌باشد که تأکید دارند عواملی از قبیل قابلیت ارتجاعی ضعیف پوست و ورزش نکردن در ایجاد سلولیت تأثیرداشته باشند ولی این موضوع به اثبات نرسیده‌ است.


علایم شایع سلوليت

ظاهر سلولیت به صورت فرورفتگی‌هایی در پوست یا پوستی با سطح ناهموار است که گاهی شبیه پوست پرتقال می‌شود. حیطهٔ سلولیت بسیار گسترده است. موارد خفیف تر آن وقتی دیده می‌شود که اگر پوست را نیشگون بگیرید فرو رفتگی در پوستی که نیشگون گرفته‌اید ظاهر می‌شود. در موارد خیلی شدید، سلولیت ظاهر پوست را چروکیده می‌کند و روی آن، نواحی پُر از برآمدگی و فرورفتگی دیده می‌شود. سلولیت در نواحی بین زانو تا ران و کفل بسیار رایج است اما در نواحی دیگر مثل پستان‌ها، زیر شکم و بالای بازو هم وجود دارد.


عواملي كه شانس ابتلا به سلوليت را افزايش مي دهند.

  1.  جنسیت: زنان به مراتب بیش از مردان مستعد ابتلاء به سلولیت هستند. شاید این بدان علت باشد که در زنان چربی به‌طور طبیعی در نواحی پایینی بدن (بین زانو و ران، کفل و ران) توزیع شده‌اند که نواحی رایج سلولیت هستند و قدرت ذخیرهٔ چربی در سلول‌های چربی مناطق مذکور چند برابر دیگر سلول‌های چربی است.
  2.   استرس
  3.   شیوه زندگی غیرفعال
  4.   استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی
  5.   تغییرات هورمونی در سنین مختلف زندگی زنان از قبیل بلوغ، بارداری، شیردهی و نیز یائسگی
  6.   سن: با افزایش سن، سلولیت بیشتر می‌شود چرا که از الاستیسیتهٔ پوست کم می‌شود.
  7.   وزن: افزایش وزن و چاقی می‌تواند سبب افزایش شانس ابتلاء به سلولیت شود.
  8.   ژنتیک: این مشکل معمولاً خانوادگی است بنابراین ژنتیک نقش مهمی در پیشرفت سلولیت دارد.


تشخیص سلولیت چگونه است؟

معاینه ی پوست شما توسط پزشک می تواند برای تشخیص این بیماری کافی باشد. ممکن است پزشک به منظور تشخیص دقیقتر برای شما آزمایش های دیگری از جمله آزمایش خون تجویز کند. اگر سلولیت در ساق پا رخ بدهد ممکن است علائمی مشابه علائم خون لخته شده در رگ های عمیق پا را از خود بروز دهد که پزشک برای رد این قضیه از آزمایش های یاد شده استفاده می کند.


درمان سلولیت

در صورت داشتن رژیم غذایی صحیح و نیز فعالیت بدنی کافی، استفاده از دستگاه‌های با تکنولوژی‌های جدید که توسط مراکز مجهز انجام می‌پذیرد، می‌تواند در اصلاح سلولیت مفید واقع گردد. وسایل، محصولات و کرم‌های زیادی ادعای درمان سلولیت را دارند که تنها بخشی از آن‌ها در کاهش سلولیت نقش دارند. اکثر برندهای معتبر آرایشی دنیا محصولات درمان سلولیت را تولید کرده‌اند که کارایی و اثربخشی آن‌ها در آزمون‌های متعدد مورد تأیید قرار گرفته‌است. همه تکنیک‌های درمانی، درمان قطعی سلولیت نبوده و بدون ورزش و تغذیه مناسب بی تأثیر خواهند بود. برای درمان سلولیت معمولا پزشک برای شما آنتی بیوتیک خوراکی تجویز می کند. احتمالا پزشک به شما توصیه کند که به مدت 14 روز این دارو ها را مصرف کنید و معمولا علائم سلولیت بعد از چند روز ناپدید می شوند. اگر علائم بدتر شدند و یا شما با تب شدید مواجه شدید ممکن است لازم باشد که به بیمارستان رفته و بستری شوید و در آنجا آنتی بیوتیک های تزریقی دریافت کنید. فراموش نکنید که مصرف خودسرانه ی دارو می تواند شرایط شما را بدتر کند لذا فقط داروهای تجویز شده توسط پزشک را بر طبق دستور خود پزشک مصرف کنید. ممکن است پزشک به شما توصیه کند که ناحیه ای که مورد حمله قرار گرفته است را بالا نگه دارید. این کار ممکن است فرایند درمان را تسریع بخشد.



سلولیت#ناهمواری هایی در سطح بدن#Cellulitis#آسیب تگرگی#پوست پنیر کوتاژ#علایم شایع سلولیت#تشخیص سلولیت#درمان سلولیت
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير