تست پاپ اسمیر

تعداد بازديد: 3854
بيمارستان مادر و كودك غدير تست پاپ اسمیر ویروس HPV یا زگیل تناسلی شایع ترین بیماری مقاربتی در دنیا است. این ویروس در بانوان می تواند به سرطان هایی از جمله سرطان دهانه رحم منتهی شود لذا لازم است اطلاعات خود را درباره این بیماری افزایش دهیم. مطالعه این مطلب را به تمامی بانوان و والدین پیشنهاد می دهیم. این ویروس متاسفانه بسیار شایع است و یکی از علل شناختی سرطان دهانه رحم (Cervical Cancer) است و از طریق تماس مقاربتی منتقل میشود.


تست پاپ اسمیر چيست؟

آزمایش پاپ اسمیر توسط پزشکی یونانی به نام جورجیوس پاپانیکولائو ابداع شد و به یاد او نامگذاری شد. تست پاپ اسمیر (Pap smear)، روشی برای بررسی وجود سرطان در دهانه رحم در زنان است. در تست پاپ اسمیر، سلولهایی از دهانه رحم جمع آوری شده و به آزمایشگاه فرستاده میشود. شناسایی زود هنگام سرطان دهانه رحم که با آزمایش پاپ اسمیر ممکن میشود، احتمال موفقیت درمان را بسیار بیشتر میکند. همچنین در پاپ اسمیر میتوان تغییراتی در سلولهای دهانه رحم را که نشان میدهند در آینده سرطان ایجاد میشود (پیش سرطانی) شناسایی کرد. شناسایی این سلول های غیر طبیعی اگر زود انجام شود از بروز سرطان دهانه رحم جلوگیری میکند.


تست پاپ اسمیر تست پاپ اسمیر چيست؟


چرا تست پاپ اسمير انجام مي شود؟

آزمایش پاپ اسمیر یا آزمایش اسمیر جزء آزمایش‌های غربال‌گری است که برای تشخیص سرطان یا عواملی که منجر به سرطان گردن رحم خواهند شد، با نمونه برداری و آزمایش سلول‌شناسی گردن رحم دستگاه تولید مثلی زنان انجام می‌گیرد. در زنان بالای 30 سال این تست ممکن است همراه با تست ویروس پاپیلومای انسانی (Human Papilloma Virus) که به اختصار به آن ویروس HPV گفته می شود انجام شود. اچ پی وی یک عفونت مقاربتی است و میتواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. توصیه می‌شود این آزمایش به صورت مرتب (اغلب سالانه) برای زنان انجام شود.

در ایالات متحده آمریکا‌، آزمایش اسمیر برای زنان ۲۱ ساله تا ۶۵ ساله توصیه می‌شود. گرچه، در کشورهای دیگر به زنانی که فعالیت جنسی ندارند توصیه نمی‌شود.


اگر یک یا چند مورد از عوامل زمینه ساز سرطان دهانه رحم را دارید ممکن است دفعات آن برای شما بیشتر باشد.

این عوامل زمینه ساز عبارتند از:
  1.  تشخیص سرطان دهانه رحم یا سلولهای پیش سرطانی در پاپ اسمیر
  2.   قرار گیری در معرض دی اتیل استیل بسترول پیش از تولد
  3.   عفونت اچ آی وی (بیماری ایدز)
  4.   ضعف سیستم ایمنی به علت پیوند عضو، شیمی درمانی یا مصرف طولانی مدت کورتون (کورتیکواستروئید)
  5.   سابقه استعمال سیگار


چه افرادی نیاز به ازمایش پاپ اسمیر ندارند؟

در برخی شرایط نیازی به ادامه ازمایش پاپ اسمیر وجود ندارد:

پس از برداشتن رحم (هیسترکتومی): پس از برداشتن کامل رحم (که طی آن کل رحم و دهانه رحم برداشته میشود) احتمالا پزشک به شما میگوید نیازی به پاپ اسمیر ندارید. اگر علت هیسترکتومی شما یک بیماری غیر سرطانی مانند فیبروم بوده است ممکن است بتوانید پاپ اسمیر منظم را قطع کنید اما اگر این درمان برای بیماری سرطانی یا پیش سرطانی دهانه رحم انجام شده باشد ممکن است توصیه شود تست را به شکل منظم ادامه دهید.

سن بالا: معمولا پزشکان اتفاق نظر دارند که زنان بالای 65 سال اگر در آزمایشهای پاپ اسمیر قبلی هیچ علائمی از سرطان نداشته اند، میتوانند غربالگری را ادامه ندهند.


تکرار آزمایش پاپ اسمير

تکرار آزمایش‌های غربالگری از کشوری به کشور دیگر متفاوت است؛ ولی معمولاً توصیه می‌شود پس از اولین آمیزش جنسی، غربالگری پاپ اسمیر انجام شود و بعد از آن به صورت منظم سالی یک بار تا سن ۶۰–۵۵ سال تست پاپ اسمیر انجام شود و از سن ۶۰ سالگی به بعد، در صورت منفی بودن نتایج تست‌های پیشین، دیگر نیازی به غربالگری نیست.



تست پاپ اسمیر#HPV#زگیل تناسلی#سرطان دهانه رحم#تست پاپ اسمیر چيست#آزمایش پاپ اسمیر#pap smear#آزمایش‌های غربال‌گری#آزمایش اسمیر
اخبار
.تمامی حقوق این وب سایت متعلق به بیمارستان مادر و کودک می باشد
طراحي و اجرا: واحد فناوري اطلاعات بيمارستان مادر و كودك غدير